Започва подготовката за втората среща между Тръмп и Ким Чен Ун

12:40, 24 яну 19 / Свят 25 1114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да започне подготовка за втората му среща на върха с президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Ким изрази огромно задоволство, след като получи писмо от Тръмп, и похвали необикновената решимост на американския президент за нова среща, на която да бъде обсъден въпросът за денуклеаризацията на Корейския полуостров, предаде севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Доналд Тръмп заяви в неделя след разговор със севернокорейския представител Ким Йон-чхол във Вашингтон, че втората среща с Ким Чен Ун ще бъде най-вероятно в края на февруари.

Вече е избрана страна домакин на срещата, но името й ще бъде съобщено по-късно. Твърди се, че това е Виетнам.

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път през юни 2018 г. в Сингапур, където Ким изрази готовност за пълна денуклеаризация. Двете страни обаче не поеха конкретни ангажименти за това как КНДР ще се освободи от ядрения си арсенал и какво САЩ предлагат в замяна.

Ким Чен Ун заяви, че е уверен в позитивното мислене на президента Тръмп и че търпеливо, добросъвестно и стъпка по стъпка ще върви заедно със Съединените щати по пътя към поставената цел. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама