Маратонци се състезаваха в най-голямата винарна в Молдова

11:20, 24 яну 19 / Любопитно 25 1464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Необичаен маратон се проведе в Молдова - участниците в него трябваше да бягат в най-голямата винарска изба в страната.

Стотици се включиха в състезание в най-голямата винарна в Молдова, която се простира на 200 километра под земята близо до столицата на страната. Състезателите трябваше да преодолеят трасе от само 10 километра, "въоръжени" с челници.

В бягането в подземните коридори, прокопани в пластове варовити скали на дълбочина между 35.80 метра, се включиха туристи от САЩ, Канада и Европа.

Избата "Милещи Мичи" е вписана в книгата на рекордите на Гинес през 2005 г. заради това, че в нея се съхраняват 1,5 милиона бутилки вино. Към днешна дата броят им вероятно достига около 2 милиона.

След продължителното бягане и преодоляването на различни препятствия, щастливите финалисти получиха за награда чаша вино.

Винопроизводството е основен източник на приходи за Румъния. Една десета от тримилионното й население е заета в сектора, а винената индустрия осигурява около 2,8% от цялата икономическа продукция за 2017 г. А избата "Милещи Мичи" се е радвала на гости като актьора Стивън Сегал и бившия американски президент Джими Картър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама