Наоми Осака достигна втори пореден финал в Големия шлем

11:50, 24 яну 19 / Спорт 25 913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четвъртата поставена Наоми Осака е втората финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Японката се наложи над №7 в схемата Каролина Плишкова от Чехия с 6:2, 4:6, 6:4 след почти 2 часа игра под затворения покрив на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

Така Осака се класира на втори пореден финал в турнирите от Големия шлем след триумфа на US Open и записа 13-а поредна победа в най-престижната четворка в тениса. Ако победи и на финала в събота, Наоми ще стане първата с две поредни титли от Шлема след Серина Уилямс през 2015 г. Освен това шампионката, независимо дали ще бъде Осака или Петра Квитова, ще оглави за първи път в кариерата си световната ранглиста на 28 януари.

21-годишната азиатка спечели лесно първия сет с пробиви в третия и седмия гейм. Тя беше аплодирана от трибуните от актрисата Никол Кидман.

В следващата част Осака поведе с 40:0 при сервис на Плишкова в третия гейм, но чехкинята се измъкна. В десетия японката изигра нервен сервис гейм и Каролина я проби, с което изравни и сетовете.

В заключителната част азиатката направи брейк за 2:1, след като преди това отрази три точки за пробив. При 5:4 Осака сервираше за спечелване на срещата. Тя стигна до мачбол и го реализира след намеса на „ястребовото око“, което установи, че топката след начален удар е закачила линията и това е ас.

Наоми Осака завърши с 56 печеливши удари (15 от тях асове) и 30 непредизвикани грешки (3 двойни). При Плишкова съотношението беше 20-21.

Финалистките Петра Квитова и Осака не са се срещали до момента. Чешката левичарка стигна до двубоя за титлата без загубен сет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама