Похитителите на съпругата на един от най-богатите норвежци са осъществили контакт

09:10, 25 яну 19 / Свят 25 580 Topnovini
1
2
3

Вероятните похитители на съпругата на един от най-богатите бизнесмени в Норвегия изпрати послание на семейството й за пръв път, след като тя изчезна през октомври. Това съобщи адвокатът на семейството, цитиран от ДПА. Полицията потвърди, че има отправено искане за откуп и плащането му в криптовалута, което прави трудно да се проследят парите.

Пред репортери адвокатът Свайн Холден каза, че "на 16 януари семейството получило послание от хората, твърдящи, че държат Ане-Елизабет Хаген".

"Приемаме като позитивен факт това, че те осъществяват контакт, приемаме това за знак, че Ане-Елизабет е още жива, но трябва да сме сигурни, че е жива, преди да сме в състояние да предприемем по-нататъшни стъпки", каза Холден.

На 31 октомври миналата година 68-годишната Ане-Елизабет Хаген била отвлечена от дома си в Льоренскуг, окръг Акерсхус (недалеч от Осло). Полицията оповести изчезването на жената едва на 9 януари. То било държано в тайна, понеже в дома на семейство Хаген била оставена бележка със заплаха.

Адвокатът добави, че семейството иска да влезе в контакт с изпращача на посланието чрез "по-добри" канали за комуникация, понеже неназованата дигитална платформа, чрез която било изпратено посланието, предлагала само ограничени възможности за това.

Холден отказа да коментира съдържанието на посланието, както и какъв език е бил използван в него.

Том Хаген е инвеститор с бизнес интереси в производството на електрическа енергия и недвижимите имоти. Според норвежкия финансов сайт "Капитал" състоянието му се оценява на 1,7 милиарда норвежки крони (200 милиона долара).

Водолази от спасителните служби в Осло продължават да претърсват за възможни улики езерото Лангванет, на брега на което е разположен домът на семейство Хаген.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани