Пловдивски медици ще протестират с искане за увеличение на заплатите

08:10, 25 яну 19 25 1105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лекари и медицински сестри от общинската Многопрофилна болница „Свети Мина" в Пловдив излизат на протест с настояване за увеличение на заплатите.

Възнаграждението на медицинските сестри в болницата е под минималната работна заплата. Те настояват заплатите да бъдат повишени от 540 лева на 700 лева.

Протестът е организиран от двата синдиката в лечебното заведение. Оттам заявяват, че ще търсят съдействие от общинската администрация, защото ръководството на болницата не може да реши проблемите им. Причината е, че заради наложените лимити от Здравната каса, средствата на здравното заведение не са достатъчни, за да има увеличение на трудовите възнаграждения.

Над 30 медицински сестри вече подадоха колективна оставка в началото на годината, като едномесечните им предизвестия изтичат на 7-и февруари.

Болница "Свети Мина" отдавна е в тежко финансово състояние. За последните 3 години община Пловдив е дала над 2 млн. лева за изплащане на дълговете на здравното заведение.

Междувременно в опит то да бъде запазено се стигна и до решение на Общинския съвет за сливане с другата общинска болница - "Свети Панталеймон". Процедурата все още не е приключила.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама