Скейтбордисти се събират на масово каране

18:00, 25 яну 19 25 808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скейтбордистите планират да се съберат масово утре в 12 ч. пред НДК под надслов „Масово каране на скейт пред НДК“. Причина за това е Наредбата, която беше въведена за обществения ред в София, и която въведе забрани за каскади със скейт и други бордове на публични места.

Въпреки заявената готовност за диалог, положението остава същото, коментира Петко Стаматов. „След като обсъждахме няколко пъти със Столична община и г-жа Фандъкова, които заявиха многократно, че скейтборда не е забранен, но всъщност той остава забранен. Вече имаме налице няколко акта на 14-годишни деца, които са карали скейтборд на НДК. Приоритетното пазено място за момента си остава НДК, там се събират най-много деца да карат и там са най-многото случаи на изгонени, на заплашвани деца с актове, а и вече имаме и актове“, обясни той пред БНР.

Стаматов подчерта, че реално в наредбата няма забрана. Полицията обаче явно не е разбрала описаното в нея, добави той. „Основното, което казва наредбата, е, че трябва да пазим обществената собственост. Там не се забранява конкретно карането на скейтборд. Ние многократно предупредихме, че неяснотата в текста ще доведе точно до това неразбиране“, обясни той.

Стаматов настоява за това наредбата да бъде написана по-добре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама