БСП излезе в защита на Елена Йончева с декларация

11:18, 25 яну 19 / Политика 25 1481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парламентарната група на БСП за България излезе с декларация в подкрепа на депутата от левицата Елена Йончева. Лидерът на БСП Корнелия Нинова подчерта, че никой не е чувал името на Елена Йончева около разследването за КТБ и попита защо сега се повдига това обвинение. Тя определи повдигнатите обвинения като политическа репресия.

От БСП обявиха, че ще привличат и международна подкрепа, като изпраща писма с информация до посолствата на Европейския съюз, Международната федерация на журналистите, Европейската федерация на журналистите и "Репортери без граници". 

"Елена нито веднъж не е викана, не е разпитвана, не ѝ е дадено право да обясни, да представи документи и доказателства. За 5 години никой около разследването КТБ не е чувал за името на Елена Йончева и естествено стои въпросът защо сега и на нея се случва това. Защото това е политически процес, а не наказателен. Защото това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България", каза лидерът на БСП от парламентарната трибуна.

Думите на Корнелия Нинова предизвикаха реакция на управляващите. Последваха процедурни схватки и спор има ли обиди в изказванията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама