Закъсали коли блокираха пътя към Пампорово (ОБНОВЕНА)

15:05, 25 яну 19 25 1815 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимната приказка в Смолянско отново се оказа кошмар за стотици туристи, тръгнали към планината без вериги. Още призори в петък проходът през Пампорово бе блокиран от закъсали коли, а някои от шофьорите дори не знаеха как да сложат веригите. Снегорините също се озоваха в тапата. Обилният снеговалеж допълнително затрудни работата по почистването на снега.

За втори пореден ден сухопътните войски изкараха тежката техника. Роторен снегорин се зае да чисти еднометровия сняг, блокирал главния път.

С целия си опит в борбата със зимните стихии, от 101-ви Алпийски полк на Сухопътните войски съветват шофьорите да не поемат към планината неподготвени, предаде Нова телевизия.

Задължително с вериги е движението през проходите "Рожен", "Превала" и "Пампорово", информират от Областното пътно управление в Смолян. Във високите части на областта е натрупана снежна покривка, а снеговалежът продължава и днес. Въведено е ограничение за преминаване на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през "Рожен" и "Превала". Заради паднали дървета е затворен пътен участък от Момчиловци към Хайдушки поляни.

Около 30 см нов сняг е натрупан през последното денонощие в района на Пампорово. Условията за ски в курорта са добри.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама