Десетки населени места в Югозападна България са без електричество

13:30, 26 яну 19 25 1931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сложна е метеорологичната обстановка в планинските части в Югозападна България. Засегнати са електропроводите, които преминват през тях, и захранват с електроенергия населените места в общините Разлог, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджи Димово и Петрич, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. В планината снегът достига до един метър.

До момента дружеството локализира шест счупени стълба, като обходите продължават. Непроходими са второстепенни пътища, което силно затруднява работата на служителите. Компанията командирова допълнителни екипи от София и Благоевград, които да съдействат на колегите си за по-бързо справяне с възникналата ситуация.

ЧЕЗ Разпределене превозва полимерни стълбове, произведени по нова технология и внедрени през миналата година. Те са по-леки и разглобяеми на две, което позволява на служителите да ги носят на ръце през планината и непреоходимите пътища. Това ще позволи по-бърза реакция, тъй като монтирането на стандартните стълбове предполага изчакване на спокойна обстановка и възможност за придвижване. В момента ЧЕЗ Разпределение превозва и допълнителни количества изолатори и проводници към засегнатите места. Компанията изпрати и повече АТВ-та с вериги за сняг.

Екипи на ЧЕЗ Разпределение работят и в област Кюстедил, като в останалата част от територията, обслужвана от дружеството, обстановката е спокойна. Служителите на дружеството ще работят до пълното възстановяване на електрозахранването на всички засегнати населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама