Ромският барон Иван Мочи от Козлодуй отново отива на съд

15:34, 26 яну 19 / Крими 25 829 Topnovini
1

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишният Иван Иванов, известен като Иван на Мочи, за грабеж на крупие в игрална зала в Козлодуй в условията на опасен рецидив. От пресцентъра на прокуратурата съобщават, че обвиняемият е многократно осъждан и е предсрочно освободен от Затвора във Враца през месец април 2017-а година.

В обвинителния акт е записано на 25 юни миналата година популярният като Иван на Мочи, заедно с още иден мъж, отишли в игрална зала „Лъки“ в Козлодуй, като били във видимо нетрезво състояние. Дали на крупието 1000 лева и започнали да играят, но загубили сумата. Когато Иван възвърнал част от изгубената сума, поискал от крупието да му я изплати. След като получил отказ обвиняемият станал агресивен, започнал да обижда служителя и да го заплашва с побой и изнасилване и със сила накарал крупието да свали ланеца си, който сложил в джоба си, пише още в прессъобщението на прокуратурата.

След това двамата клиенти продължили да играят, като печелили и губили различни суми. Поведението му ставало все по-агресивно,като постепенно положението станало неконтролируемо за крупието и той натиснал няколко пъти паник бутона и избягал от залата. На място пристигнал автопатрул на СОТ и полицейски служители, а впоследствие било образувано досъдебно производство срещу Иван на Мочи.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани