Туристическият поток между България и Азербайджан се е увеличил с 40%

16:58, 26 яну 19 25 1744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристическият поток между България и Азербайджан се увеличи значително със стартирането на полетите между София и Баку, заяви Николай Янков, българският посланик в Азербайджан.

„Броят на издадените визи за азербайджански граждани се е увеличил с поне 40% от откриването на полета и смятаме, че тази година положителната тенденция ще продължи след възобновяване на редовните полети през пролетта”, каза той. Посланикът подчерта, че целта е да се постигнат резултати, които да са още по-значителни за гражданите на двете републики.

Дипломатът заяви, че установяването на пряк полет между столиците е много мъдро политическо решение, взето от лидерите на страните, което вече дава много положителни резултати.
„Сега има повече възможности за по-топли отношения между България и Азербайджан и по-интензивни контакти в бизнеса и по-динамични икономически отношения", изтъкна Янков.

Церемонията по откриването на полета между Баку-София се проведе на 16 януари 2018-а година по време на преговорите на президентите на Азербайджан Илхам Алиев и България Румен Радев, когато бе постигнато споразумение за откриване на директни полети между столиците

Столицата на България е първият град в ЕС, където азербайджанската нискотарифна авиокомпания Buta Airways извършва директни полети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама