Facebook планира да обедини чат услугите на Instagram, Messenger и WhatsApp

18:15, 26 яну 19 / Любопитно 25 1226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook обмисля и разработва проект, в които да обедини платформите за съобщения на Messenger, Instagram и WhatsApp, което ще позволи на потребители да изпращат съобщения в и между различните социални мрежи.

Плановете се правят директно от главния изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг, съобщава New York Times. Реализацията ще включва пренаписване на основния софтуер на трите приложения, за да се гарантира, че те са оперативно съвместими. Например, потребители на WhatsApp биха могли да изпратят съобщение на потребител на Instagram за първи път, без да е необходимо да сменя приложенията.

Работата по обединението на апликациите ще приключи или в края на тази, или в началото на следващата година. Зукърбърг твърди, че иска да увеличи полезността на социалната мрежа, за да може да развие рекламния бизнес, както и да постепенно да се въведат нови платени услуги.

През последните години Facebook бе замесена в скандали на високо равнище. През 2018-а година се оказа, че компанията Cambridge Analytica събира лична информация от 50 милиона потребители на Facebook без знанието на социалната мрежа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама