Обявиха грипна епидемия във Враца и Монтана

13:10, 28 яну 19 25 1534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес, 28 януари със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция е обявена грипна епидемия в област Враца и в Монтана. Заповедта е издадена поради рязкото повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и достигнати критични стойности от 257/ 10 000 население и доказаната циркулация на грипен вирус тип А.

Прекратяват се учебните занятия в училищата на територията на община Враца, като само в училище „Св. св. Кирил и Методий“ след извършване на сутрешния филтър във вторник - 29 януари, ще се вземе решение дали ще бъде прекратен учебният процес.

От Регионалния инспекторат по образованието в Монтана обявиха, че децата в региона се разпускат в грипна ваканция от утре 29 януари до 4 февруари, включително. Така те трябва да бъдат на училище на 6 февруари, тъй като 5 февруари е ден за междусрочна ваканция. Към момента от училище отсъстват около 25 процента от учениците, обявиха от инспектората по образованието в Монтана.

Според издадената заповед в детските заведения ще се провежда още по-строг ежедневен филтър. Установените болни деца ще бъдат връщани по домовете, а заболелите лица от персонала няма да се допускат на работа в детските заведения.

В лечебните заведения за извънболнична помощ временно се прекратяват детските и женски консултации, не се провеждат профилактични имунизации и реимунизации.

На територията на лечебните заведения за болнична помощ се прекратяват свижданията и плановите операции.

Грипната епидемия ще бъде отменена с втора Заповед на директора на Регионалната здравна инспекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама