Спас Гърневски: БСП и президентът се опитват да подменят законно избрано правителство

10:30, 29 яну 19 / Политика 25 406 Topnovini
1

И БСП, и президентът се опитват да прикрият една акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство и правителство, което има конкретна програмна за изпълнение, която най-вече дава видими резултати. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски по NOVA.

Той коментира думите на президента, според когото, който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора. „Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице. Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт – там изоставането е видимо. България ще стане нормализирана европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна”, каза той.

По повод на констатацията на президента, че българската демокрация губи позиции и свободата на словото е обект на преследване, Гърневски каза: „Речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени – грубо посегателство върху разделението на властите в страната. И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани