Елина Свитолина отказа да играе за Украйна

17:50, 29 яну 19 / Спорт 25 266 Topnovini
1

Седмата в световната ранглиста Елина Свитолина няма да участва в следващите срещи за "Фед къп" с отбора на Украйна, тъй като е преценила, че хонорарът, който ѝ предлагали бил твърде малък. Първоначално е имало споразумение тя и №47 в класацията Даяна Ястремска да играят за страната, но след това двете са се отказали, обявиха от Украинската тенис федерация.

Както е известно Украйна е в една подгрупа с България, Швеция и Естония в Жельона Гура, Полша. Отказът на двете най-изявени украинки е добре дошло за капитана ни Дора Рангелов и нейните избранички.Двубоите са от 6 до 9 февруари.

"Всички водещи украински тенисисти получават хонорари за участието си както в Купа "Дейвис", така и във "Фед къп", а размерът на тези възнаграждения е ясен още преди началото на всеки един от сезоните и се основава на текущото им място в световната ранглиста. Също така размерът на хонорарите се определя и от финансовите възможности на федерацията. Надяваме се да променим отношението на украинските тенисисти към националния отбор на страната. Вярваме, че да играеш за родината си трябва да се основава най-вече на патриотизъм, отдаденост и уважение към спортната чест на Украйна", коментираха от тенис федерацията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани