Елина Свитолина отказа да играе за Украйна

17:50, 29 яну 19 / Спорт 25 1025 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седмата в световната ранглиста Елина Свитолина няма да участва в следващите срещи за "Фед къп" с отбора на Украйна, тъй като е преценила, че хонорарът, който ѝ предлагали бил твърде малък. Първоначално е имало споразумение тя и №47 в класацията Даяна Ястремска да играят за страната, но след това двете са се отказали, обявиха от Украинската тенис федерация.

Както е известно Украйна е в една подгрупа с България, Швеция и Естония в Жельона Гура, Полша. Отказът на двете най-изявени украинки е добре дошло за капитана ни Дора Рангелов и нейните избранички.Двубоите са от 6 до 9 февруари.

"Всички водещи украински тенисисти получават хонорари за участието си както в Купа "Дейвис", така и във "Фед къп", а размерът на тези възнаграждения е ясен още преди началото на всеки един от сезоните и се основава на текущото им място в световната ранглиста. Също така размерът на хонорарите се определя и от финансовите възможности на федерацията. Надяваме се да променим отношението на украинските тенисисти към националния отбор на страната. Вярваме, че да играеш за родината си трябва да се основава най-вече на патриотизъм, отдаденост и уважение към спортната чест на Украйна", коментираха от тенис федерацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама