Директорът на СДВР: Няколко души са поискали да охраняват Стайко Стайков

18:25, 29 яну 19 25 1723 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Няколко души са отишли в МВР болницата и са пожелали да осъществят допълнителна охрана на настанения там Стайко Стайков. Било им е обяснено, че това не е позволено и те са си тръгнали", обясни директорът на СДВР Георги Хаджиев пред журналисти във Военния клуб, цитиран от БТА.

Хаджиев уточни, че охраната на Стайков се осъществява от ГД "Охрана" към правосъдното министерство. Той отрече твърденията, че лицата са искали да изведат Стайков от лечебното заведение.

Синът на обвиняемия Миню Стайков е настанен в лечебното заведение, след като в понеделник беше приет в болница "Пирогов". Той беше издирван над три месеца чрез Интерпол и с Европейска заповед за арест, като, според обясненията му, досега е бил отвлечен и не е знаел, че е търсен от органите на реда. Според разследващите той е бил част от престъпна група заедно с баща си за нелегални цигари и ДДС измами.

Директорът на Главна дирекция „Национална полиция” Христо Терзийски коментира, че към настоящия момент не са потвърдени твърденията на Стайков, че върху него са били упражнени неправомерни действия. Има проверка по случая.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама