Езерото Мичиган замръзна

12:30, 30 яну 19 / Свят 25 1909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арктически студ е сковал Съединените щати. Най-засегнати са Охайо, Мичиган, Колорадо. Езерото Мичиган, което е сред най-големите в Америка, е под дебел слой лед.

Снимки и видео кадри показват огромни парчета лед на повърхността на езерото, което е с площ над 50 000 кв/км и дълбочина близо 300 метра.

Няколко източни щати са обхванати от ледена вълна, придружена от обилни снегове – очаква се температурите в района на Чикаго и Илинойс да паднат до минус 46 градуса.

Издадени са предупреждения към хората да избягват излизането навън и да не пътуват надалеч.

В щата Мичиган е обявено извънредно положение и опасност от рекордно ниски температури. На места са били измерени температури от минус 42 градуса по Целзий. Предупреждение за изключително студено време е издадено и в редица други щати в Средния запад.

Температурите в Минестоа и Уисконсин паднаха до минус 45, а на места и минус 50 градуса по Целзий. Синоптици предупреждават, че при такива условия измръзването се случва за минути.

Снежната покривка в много райони минава един метър. Това сериозно затруднява придвижването по щатските пътища и създаде проблеми по летищата. В няколко щата са обявени "снежни дни" - учениците не ходят на училище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама