Отново инцидент със самолет на германското правителство

19:50, 30 яну 19 / Свят 25 1488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самолетът на германското правителство кацна в Етиопия, съобщи Лента.ру, цитирайки ДПА. Проблемите на самолета Еърбъс A340, наречен на името на първия федерален президент на Германия Теодор Хойс, са произлезли от системата за подаване на сгъстен въздух. Експертите се опитват да решат проблема, съобщава БГНЕС.

Поради аварията германският президент Франк-Валтер Щайнмайер не може да излети от Етиопия за Берлин. В резултат на това той и цялата делегация от 55 души са принудени да останат в хотела. 

Това не е първият инцидент с немски правителствен самолет в последно време. На 8 януари беше съобщено за срив на клапан в десния двигател, в резултат на което Герд Мюлер, министърът на икономическото сътрудничество на Германия, трябваше да прекъсне пътуване до Африка. След това той се премести в Бомбардиер Глобал 5000.

В края на ноември 2018 г. самолетът на германския канцлер Ангела Меркел, отправящ се към Аржентина, бе принуден да се върне в Кьолн поради техническа неизправност. В резултат на това Меркел отлетя за срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес с редовен полет. След това имаше проблеми с комуникационната система на Еърбъс A340 „Конрад Аденауер“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама