Гледат на второ четене Закона за горивата

08:00, 31 яну 19 / Политика 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спорният закон за горивата, който предизвика недоволство и раздели дребния и едрия бизнес в бранша, ще бъде разгледан на второ четене в Народното събрание.

Парламентът ще реши дали да даде срок до 6 месеца на министъра на икономиката, за да изготви наредбата, която урежда регистрацията на всички търговци и превозвачи на горива и е ключова за прилагане на закона.

Промяната бе гласувана от депутатите на водещата водещата Комисия за борба със сивата  икономика и контрабандата в сряда вечерта и беше предложена от управляващите. Те се отказаха от първоначалната си идея - за 6-месечно отлагане на действието на закона. Това се оказа невъзможно, тъй като той влезе в сила от началото на тази седмица.

Удовлетворени бяха исканията на заплашващите с протести малки търговци и превозвачи на горива и отпаднаха изискванията за 20 000 лева капитал при регистрация и още толкова като банкова гаранция.

Преди това депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за животновъдството, които уреждат условията и реда за признаване на развъдните организации. Те ще бъдат глобявани, ако не контролират селекционните признаци, заложени в развъдните програми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама