Продължава ремонтът на емблематичния за Търговище парк "Борово око"

14:30, 31 яну 19 / Общество 25 499 Topnovini
1

Продължава обновяването на емблематичния за Търговище парк "Борово око". Ремонтните дейности вече обхващат и пространството около езерото, съобщиха от общинската управа.
Екипи на общинското предприятие "Флора" премахват старите каменни плочи по цялото протежение на езерото и се обособяват нови алеи с ширина от 2,40 до 3 метра. Плочите ще бъдат пренаредени, а на мястото на липсващите ще бъдат поставени нови. Премахва се и изсъхналата растителност от стръмните скатове около водната площ, където ще бъдат засадени нови борови дървета. Непосредствено до езерото пък ще бъдат засадени 50 върби. 

Продължават да се търсят варианти и за възстановяване на водоподаването към езерото. Съвместно със специалисти се правят проучвания за различните възможности за изграждане на алтернативна връзка с водоизточник, при спазване на техническите и финансовите ограничения.

През ноември 2018 г. започна обновяването на парка, "отгледал" поколения търговищенци. Централната алея бе асфалтирана, изградени бяха и три нови градински пространства. Предстои преасфалтиране и на т.нар. Алея на занаятите, където се организират част от културните прояви в седмицата на традиционния Пролетен панаир.
Всички дейности по обновяването на парка "Борово око" се извършват в зависимост от метеорологичните условия, а планът е да приключат преди новия пролетно-летен сезон, допълват от администрацията на кмета Дарин Димитров. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани