Възрастен мъж даде на "ало" измамници 100 000 лв. за два дни

13:25, 31 яну 19 25 1173 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

71-годишен мъж от столицата даде на измамници над 100 000 лева. Това е станало в периода  от 8-ми до 10-ти януари. Престъплението е разкрито от служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР.

Измамниците убедили възрастният човек да продаде недвижим имот, и след това да им предаде парите от продажбата, като сделката е трябвало да се осъществи на 30-ти януари. Парите той оставял в района на Транспортна болница.

При проведена операция от служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР, са задържани двама куриери – мъж на 61 години, с криминални регистрации за престъпление и дъщеря му, на 33 години, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проведени процесуално-следствени действия са намерени и иззети парите, мобилни телефони и СИМ-карти, които имат отношение към престъпната им дейност.

Двамата куриери са задържани, образувано е досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

При друга специализирана полицейска операция, проведена на 28 януари от служители на ГДНП и Седмо РУ-СДВР е разкрита друга телефонна измама спрямо възрастна жена от София. Непосредствено след вземането на 1400 лв. е задържан мъж на 30 години, куриер. При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети инкриминираната сума, както и вещи и предмети, които имат отношение към осъществяваната от мъжа криминална дейност. Установено, че той е действал в условията на продължавано престъпление, като е съпричастен и към измама, извършена на 9 август 2018 г. в София за сумата от 4000 лева. Събрани са данни и се изяснява съпричастността му към други телефонни измами, извършени в периода от месец август 2018 г. до месец януари 2019 г. Материалите са докладвани на прокуратурата, работата продължава под наблюдението на държавното обвинение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама