Задържаха седмица автокрадци при разкомплектоване на микробус в Нови Искър

12:40, 01 фев 19 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС“- СДВР задържаха седмина мъже в момент на разкомплектоване на краден микробус.

На 23 януари в полицията бил получен сигнал за откраднат микробус „Мерцедес Спринтер“, паркиран в ж.к. „Хаджи Димитър“. След проведени оперативни действия било установено, че микробусът е откаран за разкомплектоване на адрес в Нови Искър и в рамките на проведена полицейска операция, в хале на посочения адрес, е открит мерцедеса в процес на разкомплектоване.

На място униформените задържали петима мъже, други двама - на 35 и 36 години, успели да избягат и да се укрият. При осъществените оперативно-издирвателни действия на 29 януари те били установени и задържани.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска районна прокуратура двамата бегълци са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.215 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 лева на всеки. Останалите петима са разпитани като свидетели и освободени. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама