Билборд с правописни грешки шокира варненци

17:00, 01 фев 19 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекламен билборд със странен "правопис" е разположен в центъра на Варна до Козирката, на метри от Туристическия информационен център на общината и рекламира сигуей под "найм" за "екзкурзия СТАРА ВАРНА“, както гласи надписът. Прави впечатление, че е сложен гербът на община Варна, но не настоящият. Използвани са цветовете от логото на Варна като "Европейска младежка столица", съобщава БНР.  

Двуколесните превозни средства на батерии са били предлагани от момчета на туристите през лятото, разказаха работещи в района. Сега ги няма, но табелата е там и става повод както за огорчени коментари, така и за шеги в социалните мрежи, където впечатлени варненци са публикували снимка на рекламата. 

Най-честото предположение е, че текстът е написан от руснак на български език.  И в действителност на мобилния телефон от рекламата отговаря Антон Волик. Той обясни, че символиката е била взета от интернет, и се извини на аудиторията за допуснатите грешки в правописа на български език. Също така обеща до края на седмицата табелата да бъде премахната. Руснакът, собственик на този малък бизнес, обясни, че е наемател на магазин "Берьозка", а при заплащането на тротоарното право не е трябвало да декларира съдържанието на билборда и не е бил проверяван впоследствие, включително дали е поставен на обявеното място. По желание на г-н Волик не публикуваме разговора с него, но цитираме казаното от него. 

Кметът на район "Одесос" Георги Недев на свой ред потвърди, че съдържанието е отговорност на рекламодателя. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама