Кендъл Дженър замесена в измама за милиони

16:20, 01 фев 19 / Любопитно 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-популярните и успешни модели в света, 23-годишната Кендъл Дженър, заедно с 22-годишната Бела Хадид, 27-годишната Емили Ратайковски и 22-годишната Хийли Болдуин са част от добре обмислена измама за милиони долари и скоро могат да се изправят пред съда.

Те са били ангажирани в кампанията на фестивала "Фаджар", организиран от предприемача Били Макфарланд, който измамил инвеститорите за огромната сума от 26 милиона долара, като част от тези пари е похарчил за техните хонорари.

В историята е замесен и рапърът Джа Рул, вероятно като партньор, но не е ясно дали той самия е жертва на измамата.

Кендъл, Бела, Емили и Хийли са нарушили федералния закон на Съединените щати, тъй като рекламирайки в социалните мрежи, те не са обявили, че става въпрос за платена реклама. Твърди се, че само един от тях го е направил.

Техните хонорари възлизат на около 1,25 милиона долара и ще трябва да обяснят пред съда защо не са спазили законовите разпоредби.

Фестивалът „Фаджар“ трябваше да бъде нещо, което досега не е наблюдавано на Бахамите, но това не се случи. Много заинтересовани хора искаха да го посетят и да си купят билети, включващи луксозно настаняване и храна, концерти на звезди от световната музикална сцена, но вместо това те бяха посрещнати от буря, мокри тенти и сандвичи на мястото. Концертите не се проведоха, както и самият фестивал, а хиляди хора останаха без пари. Билетите бяха продадени само за два дни, а цената на някои бе 250 000 долара.

27-годишният Били Макфарланд в момента е в затвора и ще прекара следващите шест години там.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама