Google+ за потребители ще бъде изключен на 2-ри април

16:40, 01 фев 19 / Свят 25 1109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През миналата година една от големите новини на Google беше, че ще сложи край на своята социална мрежа „Google+“. Днес вече е ясна и точната дата, на която ще се случи това – 2-ри април. Тогава от Google ще започнат да трият цялото потребителско съдържание: Google+ страници, снимки, видеоклипове и други. Изключването обаче ще обхване само потребителската част на мрежата, съобщават от СофтУни.

Всички Google+ приложения също ще бъдат изключени, като тези, които представляват заплаха за сигурността на потребители, техните устройства и данни ще бъдат изключени още на 7-ми март.

Ако вашата компания използва Google+ за бизнес цели, според представители от Google хората все още ще могат да използват платформата в близко бъдеще.

Google+ се появи във време, когато социалните мрежи Facebook и Twitter се бяха наложили, като от Google се опитаха да ги конкурират, но Google+ никога не достигна тяхната популярност и потребителски дял. Редица решения в потребителския интерфейс не бяха интуитивни, а някои по-късни решения като отделянето на снимките и чата в отделни платформи, също допринесоха за отказ на потребителите от социалната мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама