Николай Банев остава в ареста

15:55, 01 фев 19 25 1937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Николай Банев остава в ареста. Според съда има обосновано предположение, че бизнесменът, жена му и майка му са извършили заедно престъпления, които били доказани от показанията на свидетелите и документите, съобщи Нова телевизия.

Съдът прие, че може да се предположи, че Банев е имал намерение да се върне в страната, но подчерта, че са повдигнати изключително тежки обвинения. Освен това имало опасност да извърши престъпление и да влияе на свидетели.  

В думите си към съда Банев обвини заместник-главния прокурор Иван Гешев в лъжа.

“Съжалявам, че шефът на тези двама души излъга българския народ, че „АКБ Форес” е източило 2/3 от българската икономика. Прочетох томовете. Аз наистина мислех, че съм в детската градина. Всяка една дейност , която съм правил, се опитва да се изкара като криминално деяние. Съжалявам, че съм толкова рязък. Повече от смешно е да се твърди, че един човек от кабинета си и по телефона може да свърши толкова крупни престъпления.  Да, „АКБ Форес” се развиваше чудесно, докато не дойде на власт правителството на ГЕРБ.  Да, развиваше се чудесно до преди световната икономическа криза. В този случай прокуратурата действа поръчково, без никакви документи. Всички суми са изсмукани от пръстите . Моите адвокати ме съветват да поискам по-лека мярка”, каза Банев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама