Елена Йончева: Имаме защитен свидетел за случая с Банов

10:01, 03 фев 19 / Политика 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цялата тази информация, звуковият файл, разговорът в кабинета на министъра - в продължение на 17 минути обяснява как да се преправят документите, за да не се плащат неустойки от фирмата изпълнител. Това коментира пред bTV депутатът от БСП Елена Йончева.
„През тези 17 минути министърът на културата Боил Банов предлага да се търсят 33 дни назад, за които да се извадят Акт 10 и Акт 11 с цел спестяване на 700 000 неустойки“, категорична бе Йончева.

По думите й това е моделът Борисов, схемата, по която се правят далаверите в България и функционира цялата държава. "Този запис е направен от човек, който е присъствал по времето на тези разговори. Имаме защитен свидетел, знаете какво означава това. Той ще го разкрие пред специалните органи и ще даде показания.

Йончева запази името на защитения свидетел в тайна, заявявайки, че няма значение какъв е той като личност.

Не Министерство на културата е инициатор на съдебния процес срещу фирмата изпълнител, а Агенцията за държавен финансов контрол (АДФИ), която установява нередности. Това се е случило през 2015 година, а не по времето, когато изтича анексът към договора.

Аргументите на Министерство на културата и ГЕРБ са несъстоятелни, изтъкна Йончева.

Според Йончева оставката на Банов няма да промени ситуацията. „Това не е афера или скандал, а престъпления“, заяви тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама