Тръмп и Си Дзинпин ще се срещнат в края на февруари в Дананг

11:47, 03 фев 19 / Свят 25 1197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп и китайският му колега Си Дзинпин обмислят възможността за провеждане на среща в Дананг от 27 до 28 февруари, съобщи South China Morning Post (SCMP).

Според вестника американският лидер спомена за среща с китайския си колега по-рано тази седмица, когато китайска делегация беше във Вашингтон, за да проведе следващия кръг от търговски консултации. Тръмп очаква да проведе една или две срещи лице в лице със Си Дзинпин, за да финализира сделката.

В четвъртък вицепремиерът на Държавния съвет на Китайската народна република (КНР) Лиу Хе, който ръководи търговската делегация на Китайската народна република, предаде на Тръмп съобщение от Си Дзинпин. Американският президент заяви пред репортери в Белия дом в петък, че не изключва лична среща с председателя на КНР преди и след предстоящата нова среща на върха на САЩ - КНДР.

В момента Вашингтон и Пхенян подготвят втората среща на върха между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Американската страна заяви, че тези преговори са насрочени за края на февруари. Няколко града бяха определени като възможни места за срещата, включително Дананг. Очаква се детайлите за срещата да бъдат обявени в началото на следващата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама