В Ловеч започват събитията за 146 години от гибелта на Васил Левски

15:05, 04 фев 19 / Култура 25 1890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С изложбата "Левски беше един между апостолите - нему равен нямаше", която ще бъде открита днес от 17.30 часа, в Художествената галерия в Ловеч, започват събитията в общината, посветени на отбелязването на 146 години от гибелта на Васил Левски. Това съобщават от общинската администрация. Експозицията включва репродукции и оригинали от фондовете на

Регионалния исторически музей и Художествената галерия. Участие със стихове ще имат и поети от Клуб на дейците на културата.

В дните 11-22 февруари, по предварителна заявка, Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" организира уроци по родолюбие.

На 18 февруари, от 17.30 часа, ще бъде отслужена панихида в храм "Успение Богородично". След това е гражданското поклонение с военен ритуал на паметника на Васил Левски в Ловеч.
На 19 февруари събитията, посветени на годишнината, продължават с туристическия поход "По стъпките на Апостола" от Ловеч до Къкринското ханче през местността "Пази мост". Сборният пункт на участниците в похода е пред Художествената галерия в Ловеч от 7,15 часа.

От 10.00 часа в салона на Драматичен театър - Ловеч, е възпоменателният концерт-спектакъл "Твой един син Българийо" на ОУ "Васил Левски".

Гражданското поклонение в Къкринското ханче ще е от 11.00 часа.

Вечерта в Драматичния театър ще бъде представен документалният спектакъл "Той! Левски".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама