Вергов навигира с хумор туристи във френска комедия

15:20, 05 фев 19 / Любопитно 25 1389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да брани честта на майка си в лют спор за шезлонги на родното Черноморие – с това разсмива Юлиан Вергов във френското заглавие „Нашата щастлива ваканция“ (Our Happy Holiday).

Звездата на Народния театър застава, макар и за кратко, пред камерата на режисьора Патрик Касир, който прекарва своите главни герои през всевъзможни туристически предизвикателства у нас. От пътуване във влаковете на БДЖ до слушането на автентично изпълнение на гайда – приключенията на запозналите се в приложението за свалки Тиндър – Бен (Джонатан Коен) и Марион (Камий Шаму), са безкрайно комични.

Сценарият повежда влюбените гълъбчета на пътешествие до България и то ден след като са се запознали лично. Дестинацията е избрана на математически принцип – тя иска да отиде в Бейрут, той - в Биариц, а страната ни се пада в средата на двете мечтани туристически локации.

Вергов се намесва в (не)романтичните им перипетии, след като жена се опитва да изгони двойката от шезлонгите, на които са се разположили, докато хващат тен покрай басейн в оборотна курортна база. След забележка от страна на Марион към българина да възпита съпругата си по-добре в комуникацията с другите, той отговаря с неразбираща физиономия: „Това е майка ми...“ Няколко секунди по-късно спорът прераства във физическа саморазправа и на Вергов се пада задачата да измъкне родителката си от басейна.

„Нашата щастлива ваканция“ направи вече световната си премиера – първо в Швейцария, след това в Белгия и Франция. В останалите държави обаче все още няма разпространение, като за това лято е предвидена и дебютната прожекция в Португалия.

Българското присъствие в заглавието пък се засилва още от участието на Александър Алексиев, както и от песента „Моя страна, моя България“ на големия Емил Димитров, която звучи в саундтрака на трейлъра. На въпроса защо са се отправили насам за проекта си, Касир и Шаму, които са автори на сценария, обясняват, че са искали да покажат територия, която все още не е съвсем готова за туризъм. За целта двамата прекарват близо 2 месеца у нас преди още да щракне клапата на филма. Те обикалят с кола из различни градове и села на България, за да могат да набележат възможно най-реалистичните за целите на продукцията им места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама