Иван Гешев обеща още арести заради фалшивите ТЕЛК-ове

16:25, 05 фев 19 25 1535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още арести във връзка с акцията на прокуратурата и МВР срещу фалшивите удостоверения за инвалидност обеща зам.главният прокурор Иван Гешев.

През втората половина на месеца държавното обвинение ще е готово с анализ за водените през последните две години разследвания и дела за злоупотреби при издаване на ТЕЛК решения, каза още Гешев. "Това не е някаква временна масовка или кампания, която ще свърши, поне до края на годината, ние трябва поне със средствата на наказателна репресия каквото можем да свършим по този въпрос и по тези случаи", допълни той.

"На някои места има образувани преписки, наказателни производства, задържани лица, включително и председател на ТЕЛК. Предстои да бъдат задържани и други лица", добави Гешев и допълни, че предстои разследване и в област Плевен, както и повдигане на обвинения при събиране на достатъчно доказателства.

По случая, който стана известен като "Ало, Банов съм", Гешев потвърди, че вчера в прокуратурата е депозирана молба-жалба от парламентарната група на "БСП за България", подписана от Корнелия Нинова, не от Елена Йончева.

"Изложена е фактическата обстановка в рамките на 3-4 страници и към нея е приложена флашка. Вероятно към нея е заложен и записът, който циркулира в медиите. Извършва се проверка, събират се доказателства. По този случай се работи, както по всички други. Към момента се снемат обяснения от много други лица, включително вече са снети от г-жа Йончева и министъра на културата Боил Банов", коментира зам. главният прокурор. Той уточни, че ще бъде изследвана експертна справка дали записът е сглобяван, след което ще има подробна информация.

"Прокуратурата не смята да спира политическото развитие на никого", каза зам. главният прокурор Иван Гешев по повод намерението на Евгения Банева да се кандидатира за евродепутат. "Банева може да се развива в каквато иска посока", добави Гешев.

За намерението на бизнес дамата да се яви на евроизборите пръв съобщи съпругът й Николай Банев на своята фейсбук страница. Въпреки че и той е в ареста, активност в нея се поддържа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама