Мартин Райнов е първият нов футболист на "Левски"

17:50, 05 фев 19 / Спорт 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националът Мартин Райнов е първото ново попълнение на "Левски" през тази зима. Капитанът на "Берое" подписа договор със столичния тим за година и половина.

Райнов бе силно желан на "Герена" още от бившия треньор на тима Славиша Стоянович. Очаква се още тази вечер 26-годишният полузащитник  да се присъедини към новите си съотборници на лагера в Кипър.

Райнов е роден на 25 април 1992 г. в Габрово. Започва да тренира футбол в школата на местния клуб "Янтра". На 13-годишна възраст е привлечен в "Берое" Стара Загора.

През сезон 2011/12, за да трупа опит изкарва по един полусезон във втородивизионните "Етър 1924" и "Сливен". След това се завръща в "Берое" и дебютира в "А" група на 11 август 2012 г. при успех с 4:0 у дома над "Ботев" Враца. За година и половина записва 16 мача в първенството, а през пролетта на 2014 г. е преотстъпен на "Банско".

През лятото на 2014 г. Райнов се разделя с "Берое" и преминава в "Хасково", където един сезон е титуляр в "А" група. След като "Хасково" изпада през лятото на 2015 г. Райнов преминава в "Локомотив" Горна Оряховица, където за един полусезон бележи 5 гола в 17 мача в "Б" група. През 2016 г. подписва договор с "Локомотив" Пловдив, а година по-късно напуска "смърфовете" в посока "Берое", като става и капитан на отбора.

Има шест мача за националния отбор на България.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама