Мая Манолова: "Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки

09:50, 06 фев 19 / Политика 25 1383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трета година се развива съдебната сага между мен и "Топлофикация София". Зададохме въпроса колко са събраните от юристконсулти пари от столичани и за какво са похарчени, каза омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

"Топлофикация София" води хиляди дела за задължения от стотинки, под 10 лв. По думите на Мая Манолова целта е една - да се съберат допълнителни суми от юристконсулти. Тя цитира данни, според които са събрани 15 млн. лв. по този начин. Платени са огромни суми на адвокатски кантори от "Топлофикация".

Омбудсманът сравни дружеството с ДАНС, тъй като три години не дава информация.

"Става въпрос за едно общинско дружество, което е собственост на столичани и което според мен би следвало прозрачно и публично да дава информация за всяка похарчена стотинка, а не да крие 15 млн. лв. как са похарчени", каза Манолова.

За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти - заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките, и втори път по заведено дело, коментира омбудсманът Мая Манолова.

Тя допълни, че има съмнения за "чадър" над "Топлофикация София" не само от Столичната община, но и от всички институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама