Двама от задържаните за кражби в Бургас остават в ареста (ОБНОВЕНА)

10:40, 06 фев 19 25 1624 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже на 40 години от тежкия криминален контингент са задържани за кражби в особено големи размери при вчерашната спецоперация в Бургас. Установено е, че двамата са извършили кражби на злато, пари и акцизни стоки от 4 обекта в Бургас и Айтос на стойност над 322 000 лева.

Една заложна къща и складове с големи обороти са обектите, в които са извършени кражбите, каза административният ръководител на Окръжната прокуратура Георги Чинев.

"Като характерна особеност на два от случаите е, че е използван специфичен режещ инструмент, своеобразна амалгама от газ пропан-бутан и кислород, с който е осъществено рязането на каси".

За обирите е използван богат набор от инструменти, заяви наблюдаващият делото прокурор Мануел Манев.

"В обектите е прониквано, като са разбивани стени. След разбиването на стените са използвани специални устройства, с които са заглушавани охранителните системи, след като са елиминирали охранителните системи, се е пристъпвало към рязане на каси".

Двамата задържани са от Бургас. Единият от тях е осъждан и двамата са разследвани за кражби и документни измами. Сега срещу тях са повдигнати обвинения, за който предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор. Престъпленията са извършени  през последните 2 години, уточни директорът на Бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама