Чайка посещава всеки ден своя британски спасител

19:20, 06 фев 19 / Любопитно 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благодарната чайка Чърпи всеки ден посещава своя 80-годишен британски спасител Джон Съмър, който й помогнал да оцелее преди 12 години, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Птицата била със счупено краче и благородният жител на град Йеланд в графство Девън я лекувал, докато се възстанови напълно. Чърпи се доверява единствено на Джон и не общува с абсолютно никой друг човек. При всекидневните им срещи на плажа те прекарват известно време в игра. Пернатото е на около 20 години. Щом забележи, че Джон пристига на плажа, чайката веднага го посреща на плажа Инстоу бийч.

При първата им среща преди 12 години птицата издавала писъци от болка и кръжала в паника над главата на Джон. След това се строполила в краката му. Джон установил, че крачето на чайката било цялото натрошено. Възрастният човек й помогнал, като я прибрал и започнал да я храни с бисквитите на своето куче Джак.

"Чърпи всяка година отлита през март по своите дела и се завръща при мен през септември, след като е приключил с гнезденето", споделя Джон Съмър.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама