Международно изложение по пчеларство започва в Плевен

11:00, 07 фев 19 / Общество 25 383 Topnovini
1
2
3
4

Международно изложение по пчеларство, в което участват над 150 фирми от 22 държави започна в Плевен. Изложението продължава до 10 февруари със съпътстващата програма и водещи специалисти. Форумът играе важна роля за развитието на бранша.

Участие ще вземат пчелари и организации от страната, Европа и Азия с последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар.

Вторият ден на изложението е предвиден за беседи във връзка с опазването на пчелите от болести. Същият ден ще има и работна среща на пчеларските организации от страната. В събота - 9 февруари, пчеларите ще видят нов ефективен препарат за лечение на вароатозата от Людовик Де Фероди - гост от Франция. Даниел Кристиан Поповичи (Румъния) и български експерти ще представят новости при отглеждането на пчелните семейства.

В неделя - 10 февруари, ще бъде награждаването на най-добрите пчелари. Традиционно за пчеларското изложение в Плевен са заявили посещение десетки чуждестранни гости и браншови организации от страната.

В последния ден ще бъде връчено отличието „Крило на успеха” за „Новаторство в пчеларството“, както и наградите за най-добрите малки художници, участвали в международния конкурс за детска рисунка, тематично свързан с пчеларството. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 52 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.