Глобиха с 1000 лв. нападателката на фелдшерка в Горна Оряховица

14:00, 07 фев 19 25 1537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Горна Оряховица наложи 1000 лева глоба на 35-годишната Звезда Илиева, която разби с мобилния си телефон устата на фелдшерката Наталия Армянова от Спешна помощ. Наказанието е минималното, което предвижда законът. Обвиняемата заяви, че е социално слаба самотна майка и не може да плати глобата си.

Нападението стана на нощното дежурство на 21 януари тази година, когато Наталия Армянова оказвала медицинска помощ на болното бебе на Илиева. Пред съда обвиняемата, която е със завършен пети клас, се защитава сама и призна за нападението, довело до лека телесна повреда на фелдшерката. Звезда Илиева заяви, че съжалява, но била провокирана:

"Всичко стана несъзнателно, аз говорех по телефона с бебето в другата ръка, а тя ме провокира. Започна силно да ми тряска вратата, бебето започна да се стряска, а е с порок на сърцето. Бях в паника заради състоянието му. Забравила съм шишетата му за вода и мляко и помолих съседи да ги донесат в спешното, защото през нощта в Търново къде да търся други. А тя каза:"Сега ще й чакам кефа на тази", разказа пред съда Звезда Илиева.

Обвиняемата е с чисто съдебно минало. Съдът наложи най-лекото наказание предвид тежкото материално положение на обвиняемата. След нападението последва лавина от масови оставки в Спешна помощ в Горна Оряховица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама