Двама вицепремиери и девет министри отговарят на депутатски въпроси

08:00, 08 фев 19 / Политика 25 1171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама вицепремиери и девет министри ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, а въпросът към нея е свързан с появилите се в медийното пространство искания на работодателските организации, за които има съмнения, че отнемат права и придобивки на работниците и служителите в България.

Веднага след нея ще отговаря вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Мерките за подобряване на качеството на атмосферния въздух в Перник и сигналите за строителни дейности по Черноморието - с това са свързани двете питания към министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Най-много въпроси са отправени до регионалния министър Петя Аврамова. Тя ще трябва да поясни пред депутатите относно политиката на министерството по въвеждането в действие на електронните винетки.

На въпроси ще отговаря още земеделският министър Румен Порожанов, енергийният министър Теменужка Петкова, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, социалният министър Бисер Петков и министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Последен на трибуната ще се качи министърът на образованието Красимир Вълчев. Той ще отговаря за бъдещето на езиковите гимназии и подобряването на възпитателната функция на образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама