Ричард Брансън полита в Космоса до юли 2019

12:20, 08 фев 19 / Любопитно 25 1395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският милиардер Ричард Брансън планира до 4-5 месеца да пътува на борда на космически кораб на компанията си "Върджин галактик", с който да премине границата между земната атмосфера и Космоса, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Искам това да бъде направено за 50-годишнината от полета, с който човек за пръв път стъпи на Луната. Такива са плановете ни", каза той в рамките на събитие, посветено на "Върджин галактик", в Националния музей на въздухоплаването и космическите
полети във Вашингтон.

"Върджин галактик" и "Блу ориджин" са двете компании, които се съревновават помежду си да изпратят пътници отвъд границата между земната атмосфера и космоса. Тези компании искат да предложат на стотици и дори хиляди пътници краткотрайни суборбитални полети, т.е. полети, които няма да ги изведат в околоземна орбита.

Въпросните мисии ще са по-краткотрайни и подостъпни в сравнение с проекта на "Спейс Екс", който цели японски милиардер да бъде изпратен в окололунна орбита най-рано през 2023 г. 

През декември миналата година "Върджин галактик" достигна границите на космоса, след като нейният суборбитален космически кораб "Спейсшип-2" беше изведен до височина над 50 мили (80 км).

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама