Предвидени са 98 000 лв. за ремонт на екопътеката в Ждрелото на река Ерма

15:40, 08 фев 19 25 1201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Трън е заложила в бюджета си 98 000 лв. за ремонт на екопътеката в Ждрелото на река Ерма. Това съобщи Евгения Такова - директор на дирекция "Устройство на територията, общинска собственост и инвестиционна политика" в общинската администрация. Средствата са одобрени от общинския съвет.

Трънската екопътека в сегашния й вид е изградена през 2002г. Належащо е да се направи ремонт на голяма част от съоръженията, също укрепване на пътеките в опасните зони. Значително са провиснали два моста, където се налага подмяна на 80 на сто от парапетите и 10 процента от дъските. Необходимо е и да се реконструират стъпалата по трасетата и др.
Община Трън подготвя нова тръжна процедура в търсене на изпълнител на ремонта.На обявената обществена поръчка миналото лято не се яви нито един кандидат, нямаше резултат и при пряко договаряне,след което процедурата бе прекратена.

Екопътеката е с дължина е 13,2 км. Тя преминава през врязани в скалата тунели,водопади и водни прагове. Маршрутът е кръгов - тръгва от трънската махала "Богоина", достига до с. Банкя, красивото Ябланишко ждрело, отново се връща в с. Банкя, върви до местността "Китка" и едноименния връх и завършва край Трън. Над 60 пейки със сенници, информационни табла и указателни табели улесняват придвижването по трасето. Четири заслона приютяват туристите. Екопътеката продължава в Сърбия край атрактивните скали на Гребен планина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама