Грим за Свети Валентин - поиграйте си смело с червеното

10:20, 11 фев 19 / Любопитно 25 1408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едни го отричат, други чакат да дойде с нетърпение. Да, Свети Валентин винаги е бил противоречив празник, но със сигурност има един голям плюс - това е единственият ден, в който можем да се пременим в червено от главата до петите и да ни бъде простено. Любовни акценти, големи сърца и кърваво червен грим. Заложете на такава визия и се наслаждавайте на деня.

Обикновено има две тенденции в грима за 14 февруари, около които се въртят различни вариации. Някои жени предпочитат силен и експресивен макияж, базиращ се на червени устни и нежно изразени очи. Други залагат на по-деликатна визия или подчертани устни с ясен блясък и перфектно гладка и сияйна кожа. И двете версии са класически, но и същевременно много секси. Как да ги направим идеални?

Акцент на очите

Очите са прозорец към душата - за да е клише този израз, значи е напълно верен. За романтична вечеря си заслужава да подчертаете желанието в очите си. Най-традиционният и безпогрешен начин е опушеният грим, който прави погледа невероятно дълбок. Можете да направите небрежно флиртуваща очна линия, но вместо на черното, заложете на металика. А защо да не е и бордо? Бляскавите акценти са най-добрият избор за тази вечер.

Ако обичате да блестите и да привличате внимание, поставете на очите червен брокат. Ако искате повече дискретност, тогава леко ги подчертайте във външните ъгли с фин молив. Ако пък си падате по-ексцентрични, действайте смело и нарисувайте малко сърце на скулите като игрив акцент. 

Устните - ключът към перфектната визия

При всеки грим, на който залагате, устните трябва да играят основна роля. Нали все пак ще съблазните любимия със страстна целувка! Не забравяйте, че червилото трябва да бъде трайно, за да не се изтрие по време на вечеря. За да увеличите издръжливостта, първо ексфолирайте добре устните, нанесете основа, контурирайте с молив и чак накрая нанесете матово червило. Гланцът се изтрива много по-бързо и създава впечатление за лепкавост, затова по-добре го пропуснете.

Задължителният цвят? Разбира се, наситено червеното! Съобразете се обаче със своите особености. Ако то не пасва добре на тена ви, зъбите или просто не се чувствате комфортно, модифицирайте го. Заложете на вишнево, касис, карамелено. Не забравяйте, че силно подчертаните устни изглеждат най-добре, когато на очите има само очна линия или телесен цвят сенки.

Ако пък се чувствате най-добре, когато сте естествени и без силен грим, то тогава не изневерявайте на себе си! Можете просто да си направите маникюр в червено или да изберете стилен аксесоар. Каквото и да решите, всичко необходимо за празничната визия, ще откриете на сайта на онлайн магазин MAKEUP.BG.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама