Затварят частично тунела под НДК в неделя

18:40, 08 фев 19 25 1432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тунелът на Петте кьошета в посока „Фритьоф Нансен“ ще бъде затворен за коли в неделя, съобщиха от Столичния електротранспорт.

Причината е разширяване на контактната тролейбусна мрежа в участъка, с което ще бъде удължен маршрута на тролей номер 7. От април тролеят ще замени трамвай номер 6 до „Лозенец“, а за по бързо преминаване на кръстовищата около НДК той ще се движи по отделно трасе.
 
На 10-ти февруари тунелът под НДК ще може да се използва от шофьорите частично.
 
„Само през деня ще е, за да могат да се извършват окончателни работи по монтиране на контактната мрежа в тунела и това е в посока „Фритьоф Нансен“, излизането от тунела“, обясни Евгени Ганчев, директор на Столичния електротранспорт.
 
Целта е през април да бъде пуснат тролей номер 7 с нов, удължен маршрут, който ще замести и трамвай шестица. Цялото тролейбусна трасе ще бъде 14 километра, а ето откъде ще минава:
 
„Маршрутът ще бъде от „Манастирски ливади“, по „Костенски водопад“, по „Бяла черква“, „Арсеналски“, в обособеното трамвайно трасе, което беше по трамвай номер 6, след това по „Черни връх“, „Фритьоф Нансен“ в долната част, като става двупосочна, ляв завой в посока „Руски паметник“, по „Опълченска“, от там до „Люлин“.

В обратна посока ще е сегашният маршрут на тролей 7 - от площад „Прага“, през тунела и по трасето.
 
Друга реорганизация на движението при изграждане на трасето няма да се налага, увериха от Столичната община. В районът на НДК с цел по бързо придвижване пък тролей 7 ще се движи по отделно трасе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама