Регионалното министерство ще предостави на БСП поисканите документи за Ларгото

14:35, 08 фев 19 / Политика 25 680 Topnovini
1

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще предостави на БСП поисканите документи за проекта за Ларгото. Това съобщи ресорният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.
 
По-рано от БСП информираха, че са подали искане до МРРБ, ДНСК и до Министерството на културата да им бъдат предоставени официално документи по преписката на прокуратурата.

Министър Аврамова потвърди, че има постъпило такова искане.

„Абсолютно всички документи, които се изискват от МРРБ, свързани с проекта по ОП "Региони в растеж", ще бъдат предоставени“, каза тя.

Проектът се финансира от ОП "Региони в растеж", тя има управляващ орган, на който се предоставят всички документи по изпълнението на проекта, верифицират се разходи, така че няма пречка Оперативната програма и Управляващият орган да предоставят както на органите на прокуратурата, така и на народни представители, цялата налична документация, обясни Аврамова.
 
Регионалният министър съобщи още, че от средата на декември до момента са закупени 1 195 000 електронни винетки на стойност 92 млн. лева.

„Хората купуват електронни винетки от над 5000 точки в държавата“, посочи тя и отбеляза, че за сравнение хартиените винетки са се продавали на 3500 места. За следващия петък е насрочено разискване в парламента за въвеждане на електронната система за таксуване.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани