Как да разпознаем мигрената и да я излекуваме

09:00, 11 фев 19 25 6103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Често ли имате главоболие? Имате ли чувството, че тези главоболия продължават с часове? Това може да е признак на мигрена. Как да различим мигрената от класическата болка в черепа? Какво представлява очната мигрена? Какви лечения да преодолеем?

Първия признак на мигрена: имате главоболие. Болката засяга областта на очите от едната страна или от двете. Ако чувствате пулсирането на сърцето си във вените на лицето, това също е мигрена.

Тези главоболия продължават по-дълго във времето, отколкото класическата болка в черепа. Страдащите от мигрена са склонни да свикнат с аналгетици и затова им е трудно да изчистят главоболието си.

Силни главоболия от този тип могат дори да доведат до гадене или временна загуба на зрението.

Мигрената е здравен проблем, засягащ много жени, но и мъже. Изглежда, че мигрената може да се предава чрез наследственост.

Офталмологична мигрена: какво е това?
В допълнение към класическите симптоми на главоболие, мигрена с аура (друго име за офталмологична мигрена) причинява малки черни петна или блещукащи в областта на зрението дори преди да се появи главоболие. Ето защо този тип главоболие се нарича очна мигрена.

Офталмологичната мигрена може да бъде предизвикана от фактори на околната среда като стрес, яркост, шум ... Но и от умора, алкохол, тютюн, глад ...

Мигрена: главоболие, решения
Когато се появи мигрена, трябва да се опитаме да предотвратим трайно задълбочаване на проблема. Ето няколко доказани метода:

Успокойте се: В идеалния случай легнете на тъмно, за да се успокои болката в очите. Добър вариант е да седнете на хладно и спокойно място.


Естествени средства за мигрена: Можете да поставите капка етерично масло от мента върху тъкан, за да намалите главоболието. Можете също да вземете 18 мг лайка с 600 мг магнезий.

Що се отнася до класическото главоболие, студеният компрес на челото е добро средство като мигрена. Също така не забравяйте да направите самостоятелен масаж на главата.


Друг съвет, кофеинът е добър помощник срещу мигрената. Сервирайте си чаша силно кафе или голяма чаша кока-кола, за да намалите главоболието си.


Разбира се, ако болката не изчезне, можете да вземете аналгетик (парацетамол, аспирин, нестероидни противовъзпалителни средства). Поискайте съвет от Вашия лекар или фармацевт, преди да приемате тези лекарства без рецепта.


За да преодолеете главоболието си, можете да разчитате на определени храни в диетата си: джинджифил, мента, храни, богати на витамин В12, картофи, спанак. Инфузиите от липа, лавандула и маточина също са ваши съюзници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама