Събраха средства за възстановяването на читалището в Скребатно

10:40, 11 фев 19 25 1324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод стогодишнината на читалище "Христо Ботев“ в село Скребатно ще се проведе митинг в подкрепа на каузата за възстановяване на изпепелената в началото на януари сграда. В нея се помещаваха библиотеката, кметството и пенсионерският клуб.

След шока от загубата на читалището ентусиасти от селото начело с кмета Даниела Пидева създават Инициативен комитет и сдружение и поставят началото на благотворителна кауза „Да върнем вярата и духа в село Скребатно“.

Средства за възстановяването му са събрани, очаква се само разрешително от община „Гърмен” каза за bTV кметът на селото Даниела Пидева.

Много хора са готови да помогнат с материали, с труд и с още средства, уточни тя.

Освен това от цялата страна са изпратили близо 6000 книги за библиотеката на читалището, която също изгоря. В нея имаше 3000 книги.

„Ще поканя всички, които могат да помогнат морално, финансово. Надявам се всички да се отзоват и да ни подкрепят“, каза Пидева.

Целта на кампанията е да се построи нова сграда на мястото на изпепелената. Началото поставят с митинг на площада, на който са поканили представители на държавата, кметове, директори на читалища и училища, общественици.

Наследник на местен жител, участвал в градежа на изгорялата сграда, е първият дарител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама