Тези неща се случват с тялото Ви, когато спрете да ядете хляб

17:20, 11 фев 19 25 1761 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Затлъстяването в световен мащаб има тенденция да се превърне в пандемия. И точно в това време диетите, хапчетата за отслабване и фитнес заниманията са в своя разгар на популярност.
Една от топ модите в диетите е нисковъглехидратното хранене. В него хлябът е направо забранена дума. Същевременно обаче той е традиционна част от всяко хранене. Какво обаче ще се случи с тялото ви, ако спрете хляба?

1. Сваляте килограми. Но това са преди всичко задържани течности. За обработката на всеки грам въглехидрат, тялото задържа 3-4 грама вода. 

2. Хващате "нисковъглехидратен" грип. Когато гликогенните депа се изчерпят, на тялото му трябва време, за да се препрограмира и да използва телесните мазнини за енергия вместо въглехидратите. Тогава се чувстваме отпаднали, имаме и проблеми със съня. Чувстваме се като при грип.

3. Ядат ви се въглехидрати. Бързите въглехидрати качват кръвната захар до небесата. Това действа пристрастяващо за мозъка и когато не му подадем нова доза, той започва да ни изпраща сигнали, че има нужда от бързи въглехидрати.

4. Намалявате риска от сърдечни заболявания и диабет. Тук разковничето е във вида зърнени продукти. Бялата захар и белият хляб значително увеличават риска от сърдечни заболявания и диабет от втори тип.

5. Имате проблеми в тоалетната. Фибрите действат благоприятно на перисталтиката. Без тях започват проблеми в тоалетната, като констипацията е най-често срещаният. 

Не трябва да пренебрегваме, че хлябът е важен източник на ценни растителни белтъчини, който съдържа редица незаменими аминокиселини. Хлябът е източник на витамини от групата В. Той служи като всекидневен доставчик на растителни влакнини.

Той също така осигурява на организма необходимите минерални вещества и най-вече калий, калций, магнезий, натрий, фосфор и желязо. В белия хляб няма да намерите всички тези витамини и минерали, но те се съдържат в пълнозърнестият хляб, както и в хляба от покълнали зърна. Пълният отказ от консумацията на хляб може да предизвика стрес на организма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама