Варна се включва в инициативата "Зимно предизвикателство" 2019

12:00, 16 фев 19 25 995 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна се включва в инициативата "Зимно предизвикателство", която ще се проведе на 21-ти и 22-ми февруари /четвъртък и петък/, от 13.15 часа на Ледената пързалка в общинския спортно развлекателен комплекс „Младост”. В дните на събитието ще има демонстрации на състезатели по фигурно пързаляне. Отправена е покана към директорите на училищата да излъчат представителна група до 20 ученици, възрастова група II-VII клас, които да се запознаят със зимните спортове. Предвидено е и безплатно ползване на съоръжението, с осигурени кънки, до 15.45 часа.

Проявата е без състезателен характер, целта е да се популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Организатори са дирекция „Спорт” към Община Варна, със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българската асоциация „Спорт за всички”.

Проявата "Зимно предизвикателство" се провежда ежегодно от 1994 г. през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и курорти в страната, като включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама