"Автомагистрали" ЕАД има рамкови споразумения с две от петте фирми, посочени от БСП

20:05, 11 фев 19 / Политика 25 1252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Автомагистрали" ЕАД има действащи рамкови споразумения само с две от петте фирми, посочени от БСП - "ПСТ Груп" ЕАД и "ГБС". Това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, публикуван на сайта на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие (МРРБ).

Договорът с трета фирма от списъка на БСП - "Пътстрой -92" АД, е бил за доставка на строителни материали за последното тримесечие на 2018 г. и е прекратен през декември поради изтичане на срока му. С "Хидрострой" и "Трейс Груп" "Автомагистрали" ЕАД не е имало рамкови споразумения през изминалите три години, са отбелязали от МРРБ.

"Автомагистрали" ЕАД няма сключени нито договори с подизпълнители, нито нарочни рамкови споразумения за строителството на новите 134,14 км от магистрала "Хемус", чието изграждане му бяха възложени на 20 декември м.г. с договор от Агенция "Пътна инфраструктура" по ин хаус процедура, предвидена в Закона за обществените поръчки. Очаква се строителството на новия участък от "Хемус" да започне през пролетта на 2019 г.

МРРБ е изпратило на БСП подробна справка и за всички рамкови споразумения на "Автомагистрали" ЕАД през последните три години. Тя съдържа в табличен вид предмета на договорите, с кого са сключени, срока на действие и основанието за прекратяване. Те са за доставка на строителни материали, наемане на техника, доставка на ограничителни пътни системи, автомобилни и индустриални масла, сервизно обслужване и други.

За допълнително обезпечаване на оперативната си дейност от юли 2018 г. "Автомагистрали" ЕАД има петгодишни контракти с шест фирми за наем на техника, но нито една от тях не е сред споменатите от БСП. Отделно през последното тримесечие на 2018-а "Автомагистрали" ЕАД е сключила споразумения за наем на техника, за доставка на строителни материали и за изпълнение на отделни видове дейности с още осем фирми, са посочили от МРРБ.

На депутатите, които се интересуват по-детайлно от договорите, е дадена възможност да се запознаят в удобно за тях време на място в дружеството. Това се прави с цел конфиденциалност и запазване на коректните търговски отношения на "Автомагистрали" ЕАД с партньорите им, са отбелязали от МРРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама