Християндемократите в Германия затвърдиха позициите си за мигрантите

11:10, 12 фев 19 / Свят 25 938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Готвят се промени в позицията на германския Християндемократически съюз (ХДС) по спорната тема за миграцията, след като представители на партията решиха да затегнат политиката си за граничния контрол и депортациите, предаде ДПА.

Анегрет Крамп-Каренбауер, която пое ръководството на ХДС от Ангела Меркел през декември и за която се предполага, че може да стане бъдещ канцлер, ръководи вчера четири работни групи с около 100 участници, дискутиращи миграцията, интеграцията и сигурността.

При представянето на резултатите от разискванията депутатът от ХДС Армин Шустер каза, че партията ще поиска включването на допълнителни 10 хил. служители в граничната служба на ЕС "Фронтекс" до 2020 г. В момента страните от ЕС са се съгласили да създадат този постоянен резерв от гранични служители до 2025 г.

ХДС иска също така молбите за убежище да се обработват на външните граници на ЕС, което включва извършване на депортиранията на отхвърлените кандидати, каза Шустер. Докато външните граници на ЕС остават незащитени, Германия възнамерява да извършва проверки по своите граници "в подходящо време и на подходящи места", ще съобщи ХДС на ЕС.

Освен това се разширяват правомощията на германската федерална полиция, която вече ще може да действа срещу незаконно пребиваващи в Германия. Депортиранията ще се извършват на по-ранен етап от постановената дата за напускането на страната, а не в нощта преди крайния срок на заминаването, както е сега.

Вътрешният министър на провинция Баден-Вюртемберг Томас Щробъл иска отхвърлените кандидати за убежище да имат само една възможност за обжалване, за да се ускори процедурата на обработване на жалбите във връзка отхвърлени молби за убежище.

Меркел не присъства на вчерашните разисквания на ХДС. Има вероятност някои от предложенията да обтегнат отношенията на ХДС с коалиционните им партньори от Германската социалдемократическа партия, отбелязва "Ройтерс".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама