МВР не изключва нито една версия за отравянето на Емилиян Гебрев

14:25, 12 фев 19 / Политика 25 1312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев не се изключва нито една версия. Това коментира вътрешният министър Младен Маринов. Той допълни, че по случая има издадена европейска заповед за разследване, която вече е изпратена на западните партньорски служби.

„Сигналът тогава дойде от Военномедицинска академия за лице, настанено в безпомощно състояние. Естествено към този момент не бяха ясни причините за неговото състояние, така че незабавно започнахме процесуално-следствени действия. Беше образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител. В хода на разследването бяха проведени абсолютно всички оперативно-издирвателни мероприятия, множество експертизи бяха назначени по случая“, отбелязва вътрешният министър.

При получаване на новата информация незабавно бяха предприети действия по възобновяване на досъдебното производство и на най-високо политическо ниво от премиера и главния прокурор бяха уведомени партньорските служби, посочи още Маринов. Той допълни, че случаят е бил в полезрението на западните служби, с които е имало синхрон в действията. Има издадена международна заповед за разследване, която е изпратена във Великобритания.

„Така че, уверявам ви, всичко което може да се направи, се прави по изясняване на всички факти. Нито една версия не изключваме до момента, в който не бъде отхвърлена от събраните факти и обстоятелства. Казах ви, образувано е досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител на този етап“, каза Младенов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама